Šioje klubo blogo skiltyje rasite įvairius receptus, kurie jau bus išbandyti mūsų klubiečių. Vieni - sudėtingesni, kiti - lengvesni, todėl visos turės galimybę išbandyti ir rasti sau tinkamą! :)
Violator receptas
,,Baltasis tinginys"
1) 3 pakelių paprastų sausainių (,,Gaidelis" ir pan.).
2) 1 pakelio sviesto
3) 1 skardinės sutirštinto, pasaldinto pieno (kondensuoto).
4) Mėgstamų riešutų, aguonų (nebūtini, čia pagal skonį).
Gaminimas:
1) Sulaužome sausainius į smulkius gabaliukus.
(boom pataria sausainius sudėti į maišelį ir patrankyti juos su mėsai mušti skirtu plaktuku - puikiai taip susitrupina). ;)
(boom pataria sausainius sudėti į maišelį ir patrankyti juos su mėsai mušti skirtu plaktuku - puikiai taip susitrupina). ;)
2) Pasirenkame tinkamo dydžio puodą, įdedame sviestą ir išlydome jį ant silpnos ugnies (nepamirškite maišyti!)
3) Išlydžius sviestą supilame kondensuotą pieną ir maišome toliau.
4) Masei pakankamai įšilus supilame į puodą susmulkintus sausainius ir labai gerai išmaišome. Taip pat supilame riešutus ar aguonas ir irgi išmaišome. :)
5) Gautą masę supilame į plastmasinį maišelį, suformuojame tinginį ir įdedame į šaldytuvą.
6) Paliekame tinginį ramybėje 3 - 6 valandoms, kol jis sustingsta. :)
Štai ir viskas! Sustingusį tinginį galite skanauti kartu su kava ar arbata.
Baltic Amber receptas
"Karpačio" salotos (carpaccio)
Ingredientai:
1) Jautienos išpjova;
2) Rukolos salotos;
3) Alyvuogių aliejus;
4) Druska,
5) Šviežiai malti pipirai;
6) Parmezano sūrio drožlės;
7) Konservuotos kaparėlės;
8) Maži pomidoriukai;
9) Granatų padažas;
10) Santa Maria prieskoniai mėsai.
Gaminame:
Jautienos išpjovą apvoliojam prieskoniuose ( santa marijos mėsai) dedam į įkaitintą keptuvę be aliejaus ir po kelias sek. apkepinam iš visų pusių tik kad užsidėtų plona plutelė. Kai atvės išpjovą susukame į maistinę plėvelę ir atšaldome šaldiklyje (apie 2 val.)
Atvėsintą mėsą supjaustome labai plonais griežinėliais, išdėliojame juos lėkštėje, pabarstome druska,
šviežiai maltais pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi, užberiame kaparėlių (1 šaukštas porcijai karpačio), sudedame pusiau perpjautus mažus pomidoriukus, parmezano sūrio drožlių, rukolos (gragarstės salotos) ir apšlakstome granatų padažo. Tinka patiekti su balta skrudinta duonyte... Skanumėlis! ;)
--Šarlotė-- receptas
,,Vištienos befstrogenas"
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos filė (ar šlaunelių mėsos)
300 gramų pievagrybių
100 gramų grietinės
1 stiklinė vištienos sultinio
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas miltų
pagal skonį druskos
GAMINIMAS:
1.Vištieną supjaustykite daugmažo mažojo piršto ilgio ir pločio juostelėmis.
Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą sviesto ir 1 šaukštą aliejaus. Apkepkite vištieną (kepkite apie 6-7 min.). Iškepusią atidėkite į lėkštę, galite pridenkti kita lėkšte, kad vištiena neatvėstų.Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą, pilkite likusį aliejų.
Sudėkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir ant nedidelės ugnies pakepkite iki kol bus gražiai auksinės spalvos.
2.Į keptuvę su svogūnais sudėkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Kepkite iki kol grybai paleis vandenį ir jis nugaruos.
3.Grąžinkite į keptuvę vištieną. Ant jos suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Maišydami 1-2 minutes pakaitinkite, kad miltai tolygiai pasiskirstytų ir truputį pakeptų.
4.Supilkite sultinį ir maišydami patroškinkite apie 5 minutes iki kol troškinys sutirštės.
6.Sudėkite grietinę, išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Jeigu mėgstate, labai tinka įdėti šiek tiek kario arba 1-2 šaukštus pomidorų pastos. Dar porą minučių viską pašildykite kaitindami ant nedidelės ugnies.
7.Šį troškinį labai skanu valgyti su ryžiais, šviežia namine bulvių koše, makaronais ar kitu mėgiamu garnyru.
Skanaus :)
boom receptas
,,Keptos vištų blauzdelės"
Skanu ir greita :)
Reikės:
1) 1,5 kg vištų blauzdelių
2) 450 gramų helmans majonezo (galima ir kitokio tik kad be konservantų būtų)
3) česnako galvos
4) 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
5) 2 šaukštų sojų padažo
6) prieskonių pagal kiekvieno skonį (ką mėgstat ir nepagailėkit jų). :)
Gaminimas:
Viską sudedam į dubenį (česnaką reikia susmulkinti :D ), išmaišom. Į kepimo indą dedame kepimo popierių, tada sudedame viena eile blauzdeles uždengiame folija tik neužspaudžiame. Tiesiog, ją uždedame ant viršaus. Kepame 180 laipsnių celcijaus temperatūroje apie valandą. Tuomet nuimame foliją ir dar pakepame apie 5 minutes kad apskrustų. Tinka ir šeimai, ir svečiams. Skanaus! :)
auksoplaukės receptas
,,Vištiena pataluose"
Reikės:
● Vištienos krūtinėlės filė - 2 vnt.
● Pievagrybių vidutinių - 10 vnt.
● Svogūno - 1 vnt.
● Pomidorų - 2 vnt.
● Svogūno laiškų
● Bulvių žalių - 3 vnt.
● Grietinės 25% - 150 g
● Druskos,pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Svogūnus ir pievagrybius supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite aliejuje iki auksinės rudos spalvos.
Vištienos filė perpjaukite išilgai per pusę – turėsite 4 gabalėlius ir kiekvieną gabaliuką lengvai pamuškite, kad mėsytė neišsidraskytų, prieš mušdami mėsą, užklokite maistine plėvele ir per ją
išmuškite, pabarstykite druska ir pipirais.
Vištienos gabalėlius dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, ant viršau dėkite keptus pievagrybius su svogūnais, supjaustytus pomidorus, svogūnų laiškus, pabarstykite druska, sutarkuokite per burokinę tarką bulves, pabarstykite druska, (aš dar dėjau po šaukštą single grietinėlės) ir ant viršaus uždėkite grietinės sluoksnį.
Kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Skanaus!
Violator receptas
,,Pyragas su cukinijomis"
Norint iškepti pilną skardą (tą kur dedasi ant ratukų į orkaitę) reikia gaminti dvigubą normą. Aš taip ir dariau, todėl ir čia surašysiu viską kiek ko dėjau (4-5 asmenims užtenka pavalgyti ~2 kartus).
Tešlai reikės:
1kg cukinijų6 kiaušiniai
280g miltų (aš dėjau šiek tiek daugiau keliais šaukštais, žiūrint, kokia gaunasi tešla)
200g fermentinio sūrio (tarkuoto)
2 vnt svogūno
4 šaukštai aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai žalumynų (pvz. džiovintų krapų / šaldytų krapų ar kt.) pagal skonį.
Šiek tiek druskos
Įdarui reikės:
4 vienetai rūkytos vištos ketvirčių. (Gali būti ir virta vištiena, bet aš naudojau rūkytą).
2 didelės morkos
2 svogūnai
8 šaukštai grietinės
4 skiltelės česnako
Pagal skonį krapų, pipirų, druskos (atminkite, kad rūkyta vištiena šiek tiek sūresnė už virtą, tai nepadauginkite druskos).
Taip pat šiek tiek aliejaus.
Paruošimas:
1. Vištieną atskirti nuo kaulo, supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūną ir česnaką nulupti ir susmulkinti. Viską pakepti keptuvėje, kol suminkštės. Suberti krapus, vištieną ir pakepus palikti vėsti.
2. Tešlai cukinijas sutarkuoti burokine tarka, šiek tie pasūdžius ir išsiskyrus nereikalingoms cukinijos sultims, jas lengvai rankomis nuspausti. Įmušti kiaušinius, įpilti aliejų, sudėti smulkintą svogūną, tarkuotą sūrį, suberti prieskonius, žoleles ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti.
3. Į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi, dėti pusę tešlos. Tešla geriausiai dėti su šaukštu ir gražiai išlyginti. Tada sudedamas įdaras, taip pat gražiai paskirstomas kepimo skardoje. Po to sudedama likusi tešlos dalis ir irgi gražiai išlyginama. Kepti 180 laipsnių celcijaus temperatūroje apie 40 - 45 minutes. Skanaus! ♥
Skaniausias dar šiltas!
Wow supe, pasinaudosiu receptų kais <3
AtsakytiPanaikinti